Resistance ~ Lethargy ~ Demotivation…๐Ÿง–โ€โ™€๏ธ

Birthday Girl๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ

I’m familiar with there being different dimensions of feeling. Worlds of them out there reflected within. Especially with an ‘Out of Bounds’ Moon.

It’s an astro/astronomy thing…

When a planet is termed ‘OOB’ (Out of Bounds) it’s when their declination is more than 23* 26′ 22” (a bit over 23 degrees)… north or south of the equator. The maximum northward and southward migration of the Sun at the Solstice from an earth based perspective.

(declination = ‘angular distance north or south from the celestial equator measured along a great circle passing through the celestial poles’ Meriam Webster)

In astro lore OOB planets are considered Maverick. They follow their own path… do their own thing. They’re not contained within the ‘middle’… the collective gathering place of the masses. They’re out of reach of the ruler… the King. They explore their own places… they travel far beyond the boundaries.

They have access to a wider view. They have access to foreign lands… uncharted landscapes. Their need to know and explore is inbuilt. They crave the bigger picture… the world beyond the small and limited.

Depending on the planet and it’s ‘meaning’ (how it impacts us) it’s personality and way of operating… OOB takes these characteristics and magnetises them a thousand fold. Opening new worlds to our view.

My Moon… the placement of the Moon at the time of my birth, was OOB. She’d gone off to explore.

So when taking my first breath in this new home of mine Earth… my feelings were already expanded a thousand fold. They came as part of the package.

I’ve had trips back to the time I arrived. Yeah sounds fanciful… some of us are just like that. And I don’t think it’s peculiar to some of us… the human brain and nervous system… the whole human body, has a far greater capacity than we’ve currently collectively considered. That’s my experience.

Perception is a powerful tool we’re given. I guess it depends where we aim it, where we focus it. What we use it for.

Like a high powered telescope built into our body… our seeing can expand exponentially.

Resistance ~ Lethargy ~ demotivation have been visiting. For a while now. I’ve become increasingly aware of their deadening presence.

I do what I can… usually hop on my bike and head for the bush, clear open spaces… miles of silence. Just Life Being… holding me. Showing me the truth. Caressing my fields. Refilling my tank. Awing me again and again.

That Sacredness you can touch, feel, smell, taste and hear. That fills your energy fields with its sacred self.

Sometimes I feel so weary. So tired. Yesterday I made it down to the nature reserve… didn’t explore as much as I usually do. Found a familiar place to sit by the river… feel life around me, holding me. Caressing me. Reminding me what’s real.

I think I’m just bone weary of it all. Each time I gotta pull out my mobile (I never used to take it with me) ferret round for my mask… the weariness gets heavier. I feel myself weighty, descending to the floor.

Nature’s magnificence is all around me where I live. I know I have so much to be lifetimes grateful for. Gratitude is not foreign to me. But I’m human… I have this magnificent feeling nature, a gift so often. I get to travel worlds of feeling. I wouldn’t swap it for the world. Being me.

Regardless what side of the fence you sit… and yes there is a fence, getting sturdier each day. I try not to give it too much air time. But yeah I’m human… living in a technological world. Difficult to escape things… when sometimes our only connections are virtual. Ugh.

Yesterday… sitting at the edge of the river, being with the tide as it was heading back home, I went back to another time of my life… when something was said to me. At least something I was present for.

My dearest friend, teacher, mentor, guide (Prem Rawat)… last fifty years. That’s quite a while… was telling a story. A story from back in Ram and his wife Seta’s time.

Seta asked Ram about the Kali Yuga (the Dark Age). ‘What will it be like’… she asked. Ram answered… telling her all the things that would transpire. (A horror story of sorts).

Sita looked at Ram and said… ‘Will there be anything that is good during this time?’

His reply ‘Knowledge (of the Self) will be freely available.’

I didn’t stay as long as I normally do down in the nature reserve. My body felt so heavy. My eyes wanting to close. I was feeling the weight of everything.

I went back to my waiting rusty trusty friend (my bike) she took me back through the beauty… back to my cabin. I snuggled on a lounge positioned to catch the sun and finished my novel.

Much Love to you โค๏ธ๐ŸŒบโค๏ธ

By marilyn

I love to write . . . I love to appreciate all the beauty in life. I find comfort and healing in dear Mother Nature's bounty, creative projects fill my home ~ everywhere. I've done many things and more await me ~ life is a journey, a creative adventure. I often say thank you for all that's been given.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: